Coach Niki bij TV programma Bo Amiga Jadira!

2 juni 2018

Zaterdagavond was het zover: Coach Niki van 3C was te gast bij de late-night talkshow van Jadira Bislick, Bo Amiga Jadira op TV Direct!

Een boeiend en interessant gesprek ontstond over ‘New Beginnings’: hoe opnieuw te beginnen na een ingrijpende levensverandering. Daarnaast was er veel aandacht voor het vak van Lifecoach op Curacao.

Hieronder zien jullie het filmpje van de TV uitzending, enjoy!

Bo amiga Jadira

Gepostet von Direct Media Curaçao am Samstag, 2. Juni 2018

Today’s Movie-premiere: 3C’s new tropical promo-clip!

Breaking news:

Here it is! We are proud to present our new promotional & informative company-clip. Filmed on the beautiful tropical island of Curacao….Life & Corporate-coaching never felt so relaxing & good! So go grab your popcorn & a (diet?) coke and enjoy the show…..

Many thanks to: Carribean Filmcom & Robin Amatmoestar (production & script), Safiano Leming (camera & actor), Diana Cannegieter (actor), Niki Smiet (storyline & actor), Konkie Halmeyer (music), Kuki + Ko (prize-donation)

 

 

 

 

3C’s blog ‘Roots, het belang van je familiegeschiedenis’ op historisch moment aangehaald in speech minister Bussemaker!

19 Januari 2017

Wow….. Ik werd er echt even stil van. Want het zal je maar gebeuren dat je plotseling gemaild wordt met het bericht, dat je vanochtend -tijdens een belangrijke toespraak op een historisch moment- uitgebreid genoemd en geciteerd bent door minister Jet Bussemaker van het ministerie van OCW! Met naam, toenaam en geschreven woord… Het overkwam mij dus echt en het heeft me verrast, ontroerd, en enorm verblijd. Want de aanleiding was m’n blogverhaal van februari 2015, ‘Roots, het belang van je familiegeschiedenis’ (over de Smiet-naamsgeschiedenis, zie ‘Blogs’) van de 3C website! Dat verhaal was relevant omdat vandaag -na een eeuw- het complete Nationaal Archief van Suriname aan dat land teruggegeven is. Dit kon gebeuren nadat er jarenlang keihard door Nederland en Suriname aan een project gewerkt is, om dit mogelijk te maken. Minister Bussemaker gaf de speech op het afsluitende symposium, ten overstaan van allerlei Surinaamse en Nederlandse afgevaardigden in Den Haag. Hoe mooi, want nu kunnen alle Surinamers eindelijk op zoek gaan naar hun familiegeschiedenis, en hun roots (en hopelijk net zo trots zijn als ik). Groet Niki, 3C

Hier is het bijbehorende artikel! Nos.nl, 19 januari 2017 (speech not included in article)

‘Suriname heeft zijn papieren geheugen weer terug’

GISTEREN, 14:33

De laatste doos wordt overhandigd NOS

Het laatste deel van bijna een kilometer papier met vele miljoenen pagina’s aan koloniaal verleden is vandaag teruggegeven aan Suriname. Minister Bussemaker overhandigde in Den Haag de laatste doos met documenten aan Rita Tjien Fooh van het Nationaal Archief in Paramaribo.

Suriname is er blij mee. “Het is een uniek project”, vertelt Tjien Fooh. “Voor zover ik weet is Nederland het enige land dat archieven uit het koloniale verleden teruggeeft aan de voormalige kolonie.”

Minister Bussemaker vindt het belangrijk dat het archief weer thuiskomt in het land waar het hoort. “Archieven moeten bewaard worden in het land waar de geschiedenis is geschreven. Suriname heeft zijn papieren geheugen weer terug.”

Ook de laatste doos van het Surinaams Archief gaat weer naar Suriname

De oudste stukken in het archief zijn van 1662. Toen werd begonnen met het Doop,-Trouw en Begrafenisarchief. Tot de onafhankelijkheid van Suriname, in 1975, werd alles wat er gebeurde in de kolonie zelf opgeslagen.

Tot 1916 werd het archief in Suriname bewaard, maar het klimaat in het land was verre van ideaal voor de oude papieren. Ongedierte, vocht en schimmel tastten het archief steeds verder aan. Daarom bracht Nederland het over naar het Nationaal Archief in Den Haag.

Digitaal archief

In 2009 vroeg Suriname het archief terug. Er werden afspraken gemaakt over een Nationaal Archief in Paramaribo, personeel werd opgeleid en Nederland kreeg de tijd om alle stukken te digitaliseren. Op die manier is het archief altijd toegankelijk voor onderzoek.

In 2010 werden de eerste papieren overhandigd aan Suriname en vanaf vandaag is het archief in Suriname weer compleet.

Niki blogt

Een heerlijk dagje naar het strand 

Een nieuwe blog met een misleidende titel. Het roept immers beelden op van tropische vergezichten, wuivende palmen, zon, zee, ligbedden en ontspanning. En dat klopt; het was er allemaal! Behalve... Lees verder →