Over 3C

3C is d.d. 29-04-2008 door Niki Smiet opgericht, en bestaat dus al geruime tijd. Niki runt 3C op gedreven wijze, vanuit betrokkenheid en enthousiasme.
3C is actief op diverse (voormalig-) Antilliaanse eilanden, in zowel de profit-als de non-profitsector.
3C beschikt over een fijn netwerk zodat -desgewenst- trajecten in samenwerking met andere professionals uitgevoerd kunnen worden.

3C gelooft erin dat mensen uiteindelijk heel goed in staat zijn om zichzelf te helpen, of ze nu jong of oud, minder,- of juist meerbegaafd zijn, of uit een achterstands-of juist bevoorrechte situatie komen. Mensen kennen zichzelf uiteindelijk het beste! Soms is er alleen wat ondersteuning en reflectie nodig, wat geduld en begrip of een duwtje in de juiste richting. Dit alles dient te gebeuren op professionele, doelgerichte, constructieve wijze. Dat levert vaak het beste resultaat op.

In bedrijven en instellingen is vaak te zien, dat werknemers onder de maat presteren. Mensen hebben veel mogelijkheden, maar kennen- en/of gebruiken ze vaak niet. “Mijn medewerker loopt telkens vast, haar prestaties stagneren”; “Hoe motiveer ik mijn team om te veranderen?”; “Waarom kan ik niet goed met die collega samenwerken?”; “Sluit mijn manier van leidinggeven wel aan bij mijn afdeling?”; “Hoe moeten we in onze organisatie ons Time Management duurzaam verbeteren?”; “Zit ik nog wel op de goede plek?’ zijn veelgehoorde vragen.

Door een doelgerichte benadering -d.m.v. constructieve werkvormen als Coaching, Consulting en/of Training, in combinatie met effectief management en inzet van alle betrokkenen- is het mogelijk om die vragen te beantwoorden, en om de mogelijkheden en prestaties maximaal te beïnvloeden. De individuele werknemer heeft daar baat bij, evenals  een organisatie en -uiteindelijk- de hele maatschappij.

Ook op privévlak spelen in deze huidige, hectische tijd tal van vragen, n.a.v. problemen op het gebied van o.a. zelfontplooïing, zelfvertrouwen, keuzes maken, relaties, combinatie werk/privé, opvoeding, communicatie en welzijn.

3C werkt hoofdzakelijk op de volgende wijze: door naast een deelnemer te gaan staan, en middels (doel-) gerichte, methodische ondersteuning, kritische vraagstelling en evt. advisering gezamenlijk te komen tot een duurzame verbetering van de situatie voor éen of meerdere deelnemers. Consulting, en zeker ook Coaching vragen een grote bereidheid tot inzet, verandering en openheid van alle betrokkenen. Dat is een voorwaarde voor 3C om het werk te kunnen doen.

Kenmerkend voor 3C’s werkwijze zijn: empathie, vak-en mensenkennis, integriteit, resultaat-en doelgerichtheid, optimisme, doortastendheid, confrontatie, sensitiviteit, creativiteit en humor.

Iedere dag is voor 3C een leerdag. Het groeiproces van allerlei soorten mensen en het resultaat daarvan blijft boeiend en leerzaam, en geeft voldoening, input en enthousiasme om het werk met veel plezier te blijven doen.

Niki, als ik je een miljoen gulden zou geven om mijn dankbaarheid voor ons 1e gesprek mee uit te drukken, zou het nog te weinig zijn….je wijsheid en inzichten in dat gesprek zijn voor mij priceless!

Groepsleidster non profit-organisatie

Niki blogt

De Challenge

Sinterklaasavond en de Kerstdagen zijn nog niet eens geweest, en toch ben ik dit weekend zomaar verrast & verblijd met maarliefst 15 paar schoenen en stapels leuke kleding! 🎉 Allemaal in mijn... Lees verder →