lief lichthartDit is een pleidooi voor Lieve Mensen.
Lief zeg je? Dat type van het zoetsappige, vriendelijke, zachtaardige, gevoelige soort??
Ja! Dat soort ‘lief’ bedoel ik inderdaad.
Justin Timberlake wants to bring Sexy Back, nou: ik wil Lief terug!

People who give a damn. Mensen die spontaan groeten op straat, die zomaar vriendelijk naar je glimlachen, en die de ander nog laten uitspreken. Mensen die voor een zwangere of oudere opstaan in de bus, die begrip tonen voor de medemens die het moeilijk heeft. Van die mensen die empathisch reageren wanneer je je rot voelt, en die nog ‘sorry’zeggen als ze tegen je oplopen in de supermarkt. Mensen ook, die niet meteen klaarstaan met een oordeel, maar in plaats daarvan echt naar je luisteren.

Ik snák gewoon naar dat soort mensen in een kille, keiharde wereld, die geteisterd wordt door een overkill aan geweld, agressie, intolerantie, prikkels, machtsvertoon, haat, hokjesgeest en afstandelijkheid.
Dus: méer lieverds graag! Laat je maar zien, Goedzakken dezer wereld. Kom tevoorschijn Bloemenkinderen & Modern Day Hippies.

Er komen steeds meer mensen naar 3C die coaching nodig hebben, want hun omgeving vindt hen ‘te soft’, ‘te lief’, en ‘te gevoelig’. En ook, dat ze maar wat ‘harder’, ‘strenger’ en ‘assertiever’ moeten worden. Of ik ze alsjeblieft kan helpen om toch maar vooral gewoon zoals de rest te worden. Dan vraag ik mij af wie er nou eigenlijk coaching nodig heeft: de mensen die zich hebben aangepast aan de harde maatstaven van de hedendaagse maatschappij, of de mensen die ‘te licht bevonden’ worden? Want begrippen als trouw, loyaal, toegewijd, aardig en lief zijn natuurlijk allesbehalve cool…

Maar cool is overrated. Cool is aan modegrillen onderhevig, waar Lief tijdloos is.
Lets find love in a hopeless place! Zodat we dat straks allemaal uit volle borst met Rihanna kunnen meezingen. Opdat de wereld weer een stukkie less hopeless wordt…..

 

X Niki